IMG 3554 2  IMG 6019 filtered  Obraz 185  Obraz 133

        

Kongres Mięsny 2020 za nami

 

P1480961 min

W dniu 27/02/2020 w Warszawie odbył się V Kongres Mięsny 2020. Jest to najważniejsza konferencja dla dostawców produktów i usług poświęcona wydarzeniom i trendom zachodzącym w branży mięsnej. Łączy wykłady ekspertów, dyskusje panelowe, prezentacje trendów oraz targi nowości. Gościem specjalnym na Kongresie był minister Ardanowski, który swoim wystąpieniem otworzył imprezę. W panelu dyskusyjnym: branża mięsna innowacje, szanse i wyzwania, poprowadzonym przez Annę Kurek (TopAgrar) i Łukasza Rawę (Wiadomości Handlowe), wzięli udział m. in. Aleksander Dargiewicz oraz Tomasz SzymańskiPOLPIG. Aleksander Dargiewicz zabrał głos na temat ograniczeń branży produkcji trzody chlewnej związanych z ASF oraz konieczności silniejszego powiązania ferm z zakładami mięsnymi i firm współpracujących w jeden system bioasekuracji, który mógłby w przyszłości umożliwić powstawanie kompartmentów. Tomasz Szymański (członek wspierający – firma Simplum) zanalizował obecne trendy koncentracji produkcji żywca wieprzowego oraz możliwości objęcia produkcji żywca (łącznie z ubojem) systemem informatycznym, który umożliwiłby poprawę efektywności całego procesu. Zobacz fotorelację.

Podkategorie

Odsłon artykułów:
1786640

Aktualności

Starsze...

Strefy ASF

kliknij na obrazku ↓

Strefy ASFźródło: https://www.wetgiw.gov.pl/asf/mapa/

Ostatnie notowania

kliknij na obrazku ↓
2018 MRiRW
 

Pobierz zasady bioasekuracji

kliknij na obrazku ↓

biosaekuracja okladka