IMG 3554 2  IMG 6019 filtered  Obraz 185  Obraz 133

        

Wieprzowina mięsem bezpiecznym dla konsumentów - najnowsza publikacja Polsus

Zachęcamy do zapoznania się z najnowszą publikacją Polsus pod tytułam "WIEPRZOWINA MIĘSEM BEZPIECZNYM DLA KONSUMENTÓW". Zawiera ona aktualny stan wiedzy dotyczący wartości odżywczej mięsa wieprzowego: składu białkowego, witamin, tłuszczy i węglowodanów, a także potencjalnych zanieczyszczeń i substancji szkodliwych. Opisuje znaczenie najistotniejszych czynników mających wpływ na jakość mięsa, a więc sposobu hodowli, jak i składu pokarmu, zaczynając od wody, zarówno pod względem czystości, jak i mikroelementów występujących w wodzie pitnej, następnie pasz, wskazując na istotne znaczenie ich zawartości, jak i bezpieczeństwa mikrobiologicznego, a także systemu kontroli tych czynników. Opisanie tych zagadnień przedstawiono na tle obowiązującego prawa i obowiązujących na jego podstawie kontroli wszystkich etapów produkcji trzody chlewnej, jej transportu oraz uboju, aż do przechowywania mięsa.

pobierz klikając na obrazku poniżej >

Bezpieczna wieprzowina okładka